úterý 20. května 2014

Hossa a Gáborík odložili kamarádství do konce play off

Kdo bude lepší z dvojice Slovenská hokejových Marian ? Ptá se deník Los Angeles Times v souvislosti s aktuální sérií finále Západní konference NHL mezi Los Angeles Kings a Chicagem Blackhawks . Oporou Chicaga je již několik let slovenský útočník Marián Hossa ( na snímku), v týmu Los Angeles momentálně odvádí výborné služby Marián Gáborík , s devíti brankami nejlepší kanonýr play off NHL .

"Je to rozený střelec . Stačí, když mu dáte kousek prostoru , a on to skvělým způsobem využije . Je rychlý a zakončuje tehdy , když to nejméně očekáváte . Stačí mu vteřina po probrání puku . Dostane se před vás a uniká směrem k brance , " chválil Hossa Gáboríka .

L.A. Times připomíná, že Hossa a Gáborík jsou vzhledem k množství odehraných setkání a vysokou produktivitu vysoce oceňovanými a váženými hráči v NHL . Dvaatřicetiletý Gáborík vstřelil v nejslavnější profilige 347 gólů , o tři roky starší Hossa jich má na kontě 464. Oba se znají už od dětských dob, jelikož vyrůstali v Brně, kde dodnes sázkové kanceláře bydlí na jedné ulici . Gáborík se v mládí více na ledě setkával s Marianově mladším bratrem Marcelem , který momentálně hraje za Dinamo Riga , ale má za sebou i kariéru v NHL .


" Bydlíme oba v našem rodném městě a máme k sobě blízko. Často se setkáváme v období po sezóně a byli jsme v kontaktu i do začátku této sérii mezi Chicagem a Los Angeles . Nyní se však situace změnila . Nebavíme se spolu, nedáváme si sázky, jsme soupeři , "upozornil Gáborík . " Když jsem byl ještě mnohem mladší, chodíval jsem se dívat , jak hrají hokej děti . Marián byl vždy ten, kdo střílel góly . Takže známe se opravdu dlouho, " řekl o Gáborík Marián Hossa .

K momentální situaci, kdy proti sobě bojují o postup do finále NHL, Marián Hossa dodal : "Teď spolu dva týdny vůbec nemluvíme . Řešíme jen svůj hokejový byznys na ledě . Když bude po všem a naše série play off skončí , normálně budeme znovu kamarády . "

Je všeobecně známo, že zatímco Hossa má ve sbírce dvě vítězství v Stanleyova poháru v dresu Chicaga a na kontě další dvě finálové série, Gáborík na svůj první Stanley Cup i postup do finále zatím pouze čeká . Jeho maximum bylo zatím dvakrát finále konference : v roce 2003 v dresu Minnesoty na Západě podlehl Anaheimu av roce 2012 jako hráč NY Rangers nestačil ve Bet365 bonus finále Východu na New Jersey. Nyní má šanci do třetice na postup do finále . S týmem Kings se po březnovém příchodu z Columbusu sžil velmi rychle a je jeho útočnou oporou .

" Jeho dovednosti na ledě hovoří samy za sebe . Stát se součástí týmu neznamená jen jít na led a odehrát tam zápas . Chce to být členem týmu i ve všem, co se děje mimo ledu . A Marián to všechno zvládl výborně . Je to skvělý chlapík , " pochválí Gáboríka jeho spoluhráč Justin Williams .

Žádné komentáře:

Okomentovat