pondělí 9. června 2014

Rekordní Maradona, Jesus Navas trpí kuriózní chorobou

Dnes vám přinášíme další díl naší rubriky, v níž se věnujeme nejzajímavějším faktem ze světa fotbalu . V následujících týdnech se dočtete o zajímavostech z historie , ale i přítomnosti, o kterých jste před tím možná nikdy neslyšeli .

Když se začne debata fotbalových fanoušků o tom, kdo je nejlepší fotbalista historie , slyšíme různé odpovědi . Starší fanoušci budou dokola omílat jména Maradona a Pelé , střední generace bude namítat Zidaneom , Cruyff , zda Van Bastenem a mladší tvrdí, že lepší hráči jako Messi s Ronaldem nebyly.
Pravdou však je, že zatímco Lionel Messi, zda Cristiano Ronaldo nevyhrají MS , těžko se přiblíží Pelému s Maradonou . Právě " Božský Diego " je velkou částí fotbalových památníků považován za nejlepšího ze všech.
Jeho vrcholem bylo vítězství na MS 1986 v Mexiku , kde byl hlavním strůjcem úspěchu Albicelestes a do historie se zapsal svou Božskou rukou v zápase proti Anglii , zda Bet 365 bonusy slalomem přes polovinu hřiště ve stejném zápase .
Diego, který přežil dlouhou a úspěšnou kariéru byl jakoby předurčen k tomu být hvězdou . Svůj debut v dresu Argentiny zažil už jako 16 - letý, co se nepodařilo ani jeho nástupci Lionelu Messimu .

Po přečtení nadpisu nebuďte vystrašený , nemoc , kterou trpí, respektive trpěl Jesus Navas není zhoubná , je spíše kuriózní . Fotbalista, který momentálně obléká dres Manchesteru City a patří mezi opory španělské reprezentace dlouho nechodil na reprezentační srazy a vypadalo to tak , že celou kariéru stráví v FC Sevilla . Během svého působení v Andalusii totiž Navas trpěl chorobou , takříkajíc úzkostí po opuštění domova.
Měl takové stavy úzkosti , že nemohl opustit Španělsko . V klubu mu však vyšli vstříc a na zápasy evropských pohárů , které se hrály na soupeřových hřištích cestovat nemusel . Problém měl však ve španělské reprezentaci , která hrála často mimo zemi a trenér logicky nemohl nominovat fotbalisty , který by byl přínosem pouze v domácích zápasech . Navas se však Unibet bonus postupně naučil svůj strach ovládat , žít s ním a omezit ho .
 Motivací mu mohla být i lukrativní smlouva od Manchesteru City , kterou podepsal v létě roku 2013. Momentálně to vypadá tak , že modrooký sympatický hráč již svou nemoc zvládá na výbornou , se City cestoval v rámci Ligy mistrů po celé Evropě , žije v Manchesteru a se Španělskem se chystá na MS 2014 do Brazílie .
 Jak to však bývá v podobných problémech, které jsou psychického původu zvykem, kompletně se Jesus svého strachu nezbaví nikdy , ale je jen na něm jakou cestu si zvolí . On si zvolil cestu boje proti své úzkosti a vypadá to tak , že udělal dobře .

Žádné komentáře:

Okomentovat