pondělí 9. června 2014

Sedm trenérů si v Brazílii zopakuje účast z předešlých MS

Na blížících se MS v Brazílii se zúčastní i sedm trenéři, kteří působili ve funkci hlavního kouče i na předchozím šampionátu v JAR . Vicente Del Bosque se bude snažit se španělskou reprezentací obhájit světové prvenství . Němec Joachim Löw přivedl před čtyřmi lety své krajany k zisku bronzové medaile, o kterou soupeřil s Uruguayec vedenými Oscarem Tabárez . Další Němec Ottmar Hitzfeld zase koučuje výběr Švýcarska.

Na šampionátu před čtyřmi lety byla i trojice Ital Fabio Capello , Portugalec Carlos Queiroz a Reinaldo Rueda z Kolumbie . Capello , který v Africe šéfoval lavičce Angličanů, se mezitím přesunul k Rusům , Queiroz už nevede Portugalsko , ale Írán, a Rueda vyměnil tým Hondurasu za ekvádorskou reprezentaci.
Pro zajímavost , Uruguayec Tabárez zažije z pozice hlavního trenéra již třetí MS , trenérem zmíněné maličké jihoamerické země byl i na šampionátu v roce 1990 v Itálii. Třetí MS si připíše i Luiz Felipe Scolari , na závěrečný turnaj se vrací s Brazílií , kterou v roce 2002 přivedl k páté trofeji . V Německu 2006 byl s portugalským výběrem , v JAR chyběl .

Žádné komentáře:

Okomentovat