pondělí 16. března 2015

Titul ve štafetě pro Němky, Slovenky 19

Reprezentantky Německa se staly vítězkami páteční soutěže ženských štafet na 4x 6 km na mistrovství světa v biatlonu ve finském Kontiolahti. Ve složení Franziska Hildebrandova, Franziska Preussová, Vanessa Hinzová a Laura Dahlmeierová triumfovali s pohodlným bet365 náskokem 1: 00,3 min před kvartetem Francie. Bronz si vybojovali Italky s odstupem 1: 06,1. Obhájkyně titulu Norky skončili na pátém místě za biatlonistky Ruska.

Slovenky Paulína Fialková, Jana Zvařičová Terezie Poliaková a Martina Chrapánová obsadili až 19. příčku z 25 štafet a ani se jen nepřiblížily k 8. místu před bet365 dvou let z MS v Novém Městě na Moravě. Po střelbě slovenské reprezentantky dvakrát absolvovali i trestný okruh a až 16krát museli použít dobíjen náboj. Devatenáctá příčka je pro zverenky Pavla Kobelt nejhorší z celé sezóny, předtím v pěti bězích závodech v rámci Světového poháru skončili bet365 nejníže v italské Anterselva na 17. místě. Nejlépe byly v Oslu - desáté.

 Zklamané jsou i Češky, které v této sezoně vyhráli troje z pěti bězích závodů ve Světovém poháru, ale v Kontiolahti jejich snažení stačilo bet365 pouze na 8. místo. Přesto české reprezentantky ovládli celkové pořadí v hodnocení štafet ve SP před Němka a Francouzka. Slovenky klesly po 'výbuchu' v Kontiolahti na konečné 14. místo. viac: Recenze sázkové kanceláře bet365 a návod jak získat bonus 1500 Kč

První členka české štafety Paulína Fialková pokazila hned úvodní střelbu vleže. Musela i na trestný okruh a Slovenky se na začátku bet365 propadly na poslední 25. místo průběžného pořadí. Se špatnou bilancí 1 trestné kolo + 6 dobíjení P. Fialková odevzdala Jane Zvařičová na předposlední 24. příčce. Na čele byly tehdy Polky před Ruskami a Američankami. Na druhém úseku Zvařičová (střelba 0 + 3) vytáhla Slovenky z propadliště na 19. místo s více než dvouminutovým odstupem za vedoucími Italka. Vpředu udělali rázný krok k úspěchu Češky, které zásluhou Gabriely Soukalova poskočily z bet365 dvanáctého na druhé místo. Po třetí 'předávky' bylo opět všechno jinak. Na čele se s náskokem 40 sekund zdomácněly Němky o půl minuty před Ruskami. Tyto štafety potáhli do medailového boje Vanessa Hinzová a Jekatěrina Jurlovová. Na 8. místo se "propadly" Češky, neboť Jitka Landová musela na trestný okruh.

Žádné komentáře:

Okomentovat